Zamów sól himalajską różową.
Sól to substancja potrzebna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jakie właściwości posiada sól himalajska oraz sól kłodawska? Z jakiego powodu warto stosować je podczas gotowania?
Zalety soli himalajskiej
Sól kuchenna to jeden z najistotniejszych dodatków, który doskonale uwydatnia smak jedzenia. Choć nieumiarkowane użycie soli może mieć negatywne oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej rozsądne dawki (nie więcej niż 6 g w ciągu 24 godzin) są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Sól dostarcza wszak sód, tj. pierwiastek odpowiadający za gospodarkę wodną oraz podtrzymanie poprawnego ciśnienia krwi. Jednym z najzdrowszych rodzajów soli jest różowa sól himalajska pochodząca ze złóż mających blisko 250 mln lat. Produkt ten mieści w sobie wiele wartościowych minerałów oraz pierwiastków, takich jak potas, magnez czy wapń, a zarazem nie posiada szkodliwych komponentów i zanieczyszczeń, np. trujących metali ciężkich. Sól himalajska znakomicie wpływa na smak potraw i jest do kupienia zarówno w formie niewielkich, jak i pokaźniejszych kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – wykorzystywana nie tylko w kuchni
Sól kłodawska niejodowana natomiast to artykuł o wysokim stopniu czystości – posiada prawie 97% NaCl i stanowi doskonały do naszych kiszonek. Jest wartościowym źródłem magnezu, żelaza czy wapnia, innymi słowy pierwiastków potrzebnych do zachowania dobrego samopoczucia. Sól kłodawska wydobywana jest w kopalni Kłodawa w Wielkopolsce. Nie jest poddawana , dlatego nie zatraca swoich właściwości i jest łatwo wchłaniana przez organizm. Sól kłodawska jest powszechnie stosowana nie tylko w branży gastronomicznej, ale też sektorze chemicznym, przemysłowym oraz w kosmetyce, rolnictwie i lecznictwie.
Kontakt z nami:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]